HTML

vs.kocka

Ez a blog elsősorban a vakszerencse legyőzésére tett kísérletünk aprólékos dokumentálására született. Valószínűleg csúnya szavakkal fűszerezve...

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Sróf mester: - Játszol a hétvégén? - Persze. - Jönni fog? - Leszarom. Játszani fogok. (2011.03.20. 16:48) Kis magyar sportfogadás-határozó #1
  • kriptonitboy: egyébként én borozni is fogok Pécsen, villányi kékfrankosból tervezem az egyik estém programját sz... (2011.03.10. 19:22) Közérdekű közlemény
  • jabberwocky: @Sróf mester: szövegértésszövegértés... pimasz fráter! (2011.03.09. 13:22) Szitakötő
  • jabberwocky: @jamonserrano: a szöget bízd a "profikra"... átveszem tőled ezt a terhet és beütök egyet magamnak.... (2011.03.08. 15:36) Háháháááá
  • jamonserrano: Nálam így néz ki az eredmény: Kocka: 4 találat Jabber: 5 Kriptonitboy: 5 Papírforma? (De lehet v... (2011.03.07. 00:56) Kocka úr

Linkblog

2011.02.15. 16:07 kriptonitboy

Vitorlát bontunk

első

drága olvasóink. ez itten egy kísérlet jegyzőkönyve. mivel valószínűleg a kis e-mail miatt kattintottatok ide ( hacsak nem a vakszerencse vezérelt ) tudjátok kik vagyunk. azt viszont, hogy mire vállalkoztunk, még nem. egyelőre...

Történt pedig, hogy ártatlannak induló cseverészés közben öreg barátomnak épp azt fejtettem ki, hogy elképesztő, mennyire esélytelen az, hogy ennyi focibuzulással töltött idő után ezen a kibaszott totón még egy halovány nyolcas találatot is csak akkor találok el, amikor.És mivel két tipposzlopot kell tölteni ( igen, tőtike ), arra a meggyőződésre jutottam, hogy könnyűszerrel ki tudom hívni magam ellen ezt a hülye picsát. Mármint anyagi értelemben könnyű. Idegkárosító hatását feldolgozni valószínűleg lehetetlen lesz. Az meg, hogy egy sorsszerűen bekövetkező esetleges vereség miatt az önbecsülésem csorbát szenved, na igen. Ki nem szarja le, nemigaz? :) Kapott az már eleget. És hogy ne unatkozzunk közben, megkértem jabber barátomat, csatlakozzon, mint abszolút kezdő. Azaz, a focibuzi a kezdők szerencséje és a véletlenszerűség egymás ellen.

A kísérlet során a mostmár heti kétszeri totó kerül górcső alá. A szabályok teljesen világosak:

  1. Jabber és én tippelni fogunk. A véletlenszerűséget egy dobókocka fogja képviselni. Teljesen nyilvánvaló, hogy amennyiben 1est, avagy 2est dobok, akkor Fortuna tippje hazai. Ha 3ast illetve 4est, akkor fülest kapott, és magabiztosan megjelöli a bundaX-et. Ha pedig 5öst illetve 6ost dobok, akkor a vendégcsapat kíméletlen helyzetkihasználásáról értesül egyik uncsitesójától JÓELŐRE, és a visitor team diadalára fogad.
  2. A pontszámítás rém egyszerű lesz. A forduló győztese 4, második helyezettje 2, harmadik helyezettje pediglen egy pontban részesül. Először is azért, mert minden indulónak jár valami. Másrészt pedig azért, mert ilyeténképpen kívánjuk kihangsúlyozni azt, ha bármelyikőnk több találatot jegyez az adott fordulóban kihívóinál. Ezen kívül természetesen statisztikázzuk majd az összes találatot. Mivel kurvára ráérek megpróbálom majd érdekessé tenni ezeket az adatokat...
  3. A vetélkedés egyelőre az első 10 alkalomig tart, de ha kitart mindkét kihívó lelkesedése, akkor meg is duplázhatjuk, azaz 20 próbálkozásunk lesz jabberral, hogy megszorítsuk a kockát.
  4. igen, tudom mi az az övk. maj'látjuk...

Pár megjegyzés így az elejének a végére.
Azt beszéltük, hogy hármunk közül bármelyikőnk nyer bármennyi pénzt azt elkocsmázzuk. Kíméletlenül( igen, hallom a gúnyos kacajokat ott a hátsó sorban ). Természetesen aktív olvasóink és esetleges hozzászólóinkat sem hagyjuk kiszáradni. Mivel erre Kocka elvtárs képtelen, röviden és tömören: rábaszott.
Hogy ne fulladjon teljes unalomba a blog, amennyiben lesz bármilyen közlendőnk, valószínűleg meg fogjuk osztani. Hogy ez bárkit is érdekelni fog-e rajtunk kívül? hááát ... :)
Harmadrészt pedig azért nem a normális nevünket használjuk, mert így ha megnyerjük egyszer a fődíjat a sok ismeretlen nem fog majd mineket leszólítani az utcán. mondjuk amúgy se tennék, de menő a nicknév na.
harmadrészt remélem felfogtátok, hogy a blog tetején látható kép az alagútból kivezető fény metaforája.

nincs más hátra:

JÓ SZÓRAKOZÁST!!!

13 komment

Címkék: bemutatkozás


A bejegyzés trackback címe:

https://vskocka.blog.hu/api/trackback/id/tr912663173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stécé 2011.02.16. 19:43:41

Na végre! Alig tudtam belépni, mert elfelejtettem, hogy melyik címhez melyik jelszó tartozik, és fordítva.
Na most, kedves uraim! A hétközi totó történelmi, első fordulójáról egészen prózai okok miatt lemaradtam. Munkába menet (éjszakás műszak) gondoltam, hogy a csillogó-villogó bev.központban adom fel tipposzlopaimat. Az amúgy este 8-ig nyitva tartó újságos (is) leltározott, sebaj, a ... hipermarket saját újságost üzemeltet, viszont náluk csak este 6-ig lehet szerencsejátszani. Hogy miért, az rejtély. Első gondolatom az volt, hogy azonnal cafatokra tépem a szelvényeket, de a kíváncsiság győzött. Ha most üt be a telitalálat (vagy a számomra azzal felérő 10-es), akkor az elég egyértelmű jelzés a sorstól, a végzettől, vagy a fentebb már citált Fortuna i.asszonytól: ne próbálkozz, öcsi! Szerencsére (?) már az első két meccs a szokásos (á la győzelmi zászló) módon szállt el, így nagy baj (=13+1 tali) már nem történhet, ráadásul a Spurs győzelme miatt duplán örültem. Amikor Gattuso kis performanszát megtekintettem ez triplává módosult.
Más. Távol álljon tőlem, hogy a kezdetek kezdetéén megtorpedózzam a vskocka ötletét, de nekem egyből az jutott eszembe, hogy akár kő-papír- ollóval is el lehetne dönteni a tippeket. Kő: 1-es, papír: X, olló: 2-es. Az ötletet nem szabadalmaztatom, nyílt forráskódú szoftverként bárki felhasználhatja (másolhatja, terjesztheti). Én a köv. fordulóban már így fogok tippelni mindig kéznél lévő fogadótársammal. Aztán jöhet az etilköz :)

kriptonitboy 2011.02.17. 09:06:47

@stécé:
kedves Uram!
a kő papír olló nem tisztán a véletlen műve, elvégre te találod ki, mit mutatsz, nem?

Sróf mester 2011.02.17. 12:08:12

Üdvözlet a blog nemes alkotóinak, egy nagyszerű (?) kísérlet ötletgazdáinak! A téma ugyan meglehetősen érdektelen számomra, mivel soha életemben nem totóztam, s bár a focit szeretem, tippmixen is jó, ha minden 10. szelvénnyel nyerek egy kis aprót. Hogy mégis lelkes olvasó leszek, s beszállok a kommentelésbe, azt abbéli reményemben teszem, hogy a legaktívabb, vagy - gondoljunk kedves @stécé komára is - legaktívabb 2 olvasót a nyereményekből egy előre megbeszélt helyen és időben a szerzők vendégül látják egy üveg jóféle (és sok üveg rosszféle) sörre.

kriptonitboy 2011.02.17. 12:45:01

@Sróf mester:
kimoderálhatnálak
mert megtehetem :)
de nem fogom, mert akkor elveszítjük az olvasóink felét. igen, a nyereményt természetesen maj'látjuk alapon elosztjuk
mondjuk erre ne nagyon kalkulálj. nem mondom, valószínűleg milliomokat fogunk hozni, de mi van ha mégse?
állítólag volt már ilyen

Sróf mester 2011.02.17. 15:24:27

@kriptonitboy: Az csak az egyik probléma, hogy @stécé nem gondolta végig, hogy itt valóban személyes döntés születik, mint ahogy akkor is, ha egy hamiskártyás kockával dob....no, persze félreértés ne essék, ezzel korántsem Jabberwocky tisztességét akartam kétségbe vonni! Inkább rá is térek a lényegre, azaz arra, hogy a kő, papír, olló nem szerencsejáték! Ugyanolyan sport (muhaha), mint a futball vagy a jégkorong. Aki nem hiszi, nézzen rá az Amerikai Kő, Papír, Olló Liga honlapjára: www.usarps.com/ Merthogy igen kedves szerkesztők, van ilyen! Olyan ez is mint a jószerencse: van, csak nem mindenki tud róla....

jabberwocky 2011.02.17. 16:29:08

@Sróf mester: az én tisztességemet bárki bármikor nyugodtan kétségbe vonhatja... szerintem ebben a kísérletben is csalni fogok. valahogy.

kriptonitboy 2011.02.17. 18:57:13

@Sróf mester:
drága uram!
maximálisan igazad van, ezért jabber pajtás nem fog dobálózni semmifél kockával.

a kő-papír-ollóról meg elég annyit megjegyeznünk, hogy jabberpajtással eltöltöttünk egy hangulatos kis délelőttöt az Ibolya eszpresszóban, ahol vmi Zeicmann, Steimann, nem is tudom, de hosszasan agitált a kő-papír-olló világbajnokság izgalmai mellett. és azóta is lezáratlan maradt a kérdés: "honnan vette elő azt a követ??? "mert ugye a hülye amerikai ( mutat a halántékára ) azt hitte, hogy olló jön, de NEM. elővett egy követ. ( szűkül a homloka ) honnan vette elő azt a követ? honnan?"

Sróf mester 2011.02.17. 19:24:49

@kriptonitboy: Na várjunk egy percet.... Ti együtt isztok a neves dr. Thomas von Zeitzmann-nal, a neves kő, papír, olló guruval? Aki valaha is belenézett a játék szakirodalmába, nem lehet, hogy ne hallott volna a Zeitzmann-féle axiómáról, azaz: "kő, papír, ollóban márpedig kő nélkül nem lehet nyerni!" Fiúk, én őszintén azt hittem, hogy ez valami kamu-blog, ahol két kiégett idióta a saját élete romjain vegetálva valami hülyeséggel akarja eltölteni tengernyi idejét. De ha efféle háttéremberek is dolgoznak a blogon, akkor azt kell mondanom, hogy örülök, hogy rátok találtam! Nagyok vagytok!
Hogy egy klasszikust idézzek: my respect....yiiii, c'mon!

stécé 2011.02.17. 19:25:27

Nos. Éreztem én, hogy magyarázkodnom kell, de üsse kő! (Értitek, ugye?!) Szóval: két ember kő-papír-ollózik. Ha a kő nyer 1-esre, ha a papír X-re, ha az olló akkor pediglen 2-esre teszik az adott meccset, és így tovább, amíg nem születik meg a 14 tipp. Vagy 28, ha két oszlopot akarnak tölteni.

stécé 2011.02.17. 19:30:37

Mélyen tisztelt Sróf mester! Nem állítom, hogy elmélyedtem a K-P-O szakirodalmában, de a Nemzeti Sport című mélylélektani folyóiratban egy pszichológus azzal indokolta a kő (ha jól emlékszem 70%-os) előfordulási gyakoriságát, hogy a játék nevében az áll legelöl. Ugyanez a helyzet a fej vagy írás esetében is: az emberek gyakrabban tippelnek az előbbire.

Sróf mester 2011.02.17. 19:55:23

@stécé: Drága @stécé barátom! Természetesen nem célom klasszikus műveltségemmel felvágván bizonygatnom, hogy az ön által citált forrás, hogy úgy mondjam, nem állná ki a tudományos kritika próbáját, mivel azt hiszem, egy magamfajta műkedvelő pártfogására nem szorul a nagyszerű Zeitzmann doktor. De hadd hívjam fel figyelmét Homérosz egy passzusára: " Ὣς οἳ μὲν μάρναντο δέμας πυρὸς αἰθομένοιο͵ Ἀντίλοχος δ΄ Ἀχιλῆϊ πόδας ταχὺς ἄγγελος ἦλθε. τὸν δ΄ εὗρε προπάροιθε νεῶν ὀρθοκραιράων τὰ φρονέοντ΄ ἀνὰ θυμὸν ἃ δὴ τετελεσμένα ἦεν· ὀχθήσας δ΄ ἄρα εἶπε " azaz az én nyersfordításomban: Örök dicsőség övezze Phoibosz mirtuszlombokkal ékes íját, mely messzire szállván Tartarosz legmélyebb bugyrának kárhozatos örvényébe vet minden káromlót, ki azt hiszi, hogy a kő-birkanyíró-pergamen nevű játékban Gaia elemei csak sorrendbéli elsőségük okán nélkülözhetetlen kellékei a győzelemnek.

jamonserrano 2011.02.18. 00:32:00

Jó estét, jó szerencsét!

Tetszik az ötlet, bár ha jól értem akkor itt a totó csak másodlagos dolog, mert elsősorban a szerencsét hívjátok ki magatok ellen hétről hétre.

Ez a fajta önsanyargatáson alapuló tudományos kíváncsiság elismerésre méltó.

Mindenesetre jó újra Jabberwocky-bejegyzéseket olvasni több mint 2 év után.

Apropó, nekem a fenti képről a litéri kitérő előtti körforgalom jutott eszembe.

jabberwocky 2011.02.18. 15:27:13

@kriptonitboy: csak a pontosság kedvéért: az a vakegérben volt és nem az ibolyában! :)

és örömmel látom jamonserrano-t olvasóink egyre népesebb táborában!!!

amint elmúlik a másnaposságom még lehet, hogy írni is fogok valami végtelenül érdekeset!
süti beállítások módosítása